Siirry suoraan sisältöön

LAITURIT

Helppohoitoiset muoviponttonilaiturit

Muoviponttonilaituri on helppohoitoinen yleislaituri, joka sopii erinomaisesti niin vene- kuin uimakäyttöön. Muoviponttonilaiturit ovatkin oivallisia mökkilaitureita,sillä ne soveltuvat hyvin mataliin rantoihin, joiden pohja on kivikkoinen tai mutainen.

Muoviponttonilaituri on erittäin vakaa, sillä ponttonit tukevat laituria koko matkalta.

Muoviponttoonien päälle voi rakentaa myös kelluvan venevajan. Vajan voi jättää talveksi paikalleen, ja veneen voi nostaa vajassa taljojen avulla ylös vedestä puhdistusta ja talvisäilytystä varten.

 

 

Muoviponttonilaituri on äärimmäisen kestävä ja pitkäikäinen

Halutessaan muoviponttonilaiturin voi jättää veteen talven ajaksi.
Kevään ensimmäiset auringonsäteet lämmittävät tehokkaasti muoviponttonin mustan pinnan,
jonka seurauksena laituri irtoaa jäästä erittäin varhaisessa vaiheessa.

Laiturin rakennusmateriaalina käytämme uritettua painekyllästettyä mäntyä,
joka kestää hyvin erilaisia sääolosuhteita. Laudan urat vähentävät pintaliukkautta,
jolloin laituri tuntuu tukevalta myös märän jalan alla. 

Laituri olisi hyvä pintakäsitellä suojaöljyllä ensimmäisen vuoden aikana laiturin asennuksesta.
Pintakäsittely tulisi toistaa aina laiturin kunnon sitä vaatiessa.

Perinteinen muoviponttonilaituri

LaituriKulkusiltaLeveysHinta
4,5 m4,0 m1,2 m
6,0 m5,0 m1,2 m
10,0 m5,0 m1,2 m

Perinteinen muoviponttonilaituri on erinomainen yleislaituri, joka sulautuu helposti erilaisiin maisemiin niin uima- kuin venelaituriksi. Matala muoviponttonilaituri on mukava uimalaituri, sillä vaikka kuinka vedenpinta nousisi tai laskisi, kelluvalta laiturilta on aina yhtä lyhyt matka uimaan.

Pienen tai keskikokoisen veneen kiinnittäminen muoviponttonilaiturille onnistuu kätevästi. Muoviponttonilaituri on juuri sopivan korkuinen, että veneestä rantautuminen onnistuu helposti. Tarvittaessa laiturin korkeutta on mahdollista säätää. 

Laituria on mahdollista räätälöidä toiveiden mukaisesti lisäämällä sinne esimerkiksi istuimen, varjon, kaiteen tai valaistuksen. 

Mitat:  Leveys 2,5 m ja pituus 4,5 m 5 m tai 6 m. Kulkusillan leveys 1,2 m ja pituus määräytyy kohteen vaatimusten mukaisesti, ollen vähintään 3 – 5 m.

Toimitamme erilaisia malleja myös tilaajan toiveiden mukaisesti. 

Materiaali: Uritettu painekyllästetty mänty ja PE-putkiponttoni

Toimitusaika: n. 1 viikko tilauksesta

Turvalaituri – laituri liikuntarajoitteisille ja lapsiperheille

LaituriKulkusiltaLeveysHinta
4,5 m4,0 m1,2 m
6,0 m5,0 m1,2 m
Laiturin istuinpenkin laudoitus laskeutuu sivulta alas, joten erillistä sivulaudoitusta ei tarvita. Istuinpenkeissä on 28 x 95 mm laudoitus pituussuuntaan.

Lataa turvalaituriesite (PDF)

Laituri on rakennettu turvallisuudesta huolehtien ja se soveltuukin hyvin juuri lapsiperheille tai henkilöille, joiden liikkuminen on rajoittunutta. Turvalaiturin suunnittelussa ja rakentamisessa on kiinnitetty erityistä huomiota esteettömyyteen, jolloin kulku laiturille on helppoa myös pyörätuolilla.

Turvalaiturin molempia sivuja myötäilevät kiinteät penkit, joiden päälle on mukava istahtaa ihastelemaan maisemaa. Penkkien avulla laiturin keskiosaan muodostuu turvallinen tila myös perheen pienemmille. Turvalaiturin kulkusiltaa myötäilee tukeva kaide.

Laiturille on mahdollista rakentaa tuulisuoja tai katos, jotka suojaavat auringon kuumalta porotukselta tai tuulen kylmältä viimalta. Erikoisvarusteena laiturille voidaan rakentaa myös kevyt ja valoisa saunatila kiukaineen, jota voi käyttää myös suojaisana oleskelutilana. Turvalaiturin muoto, koko ja lisävarusteet, kuten valaistus ja liukuovet, ovat räätälöitävissä tilaajan toiveiden mukaisesti.

Mitat: Leveys 2,5 – 3 m ja pituus 6 m. Kulkusillan leveys 1,2 m ja pituus määräytyy kohteen vaatimusten mukaisesti, ollen vähintään 3 – 5 m. Turvalaiturin penkin istuinsyvyys on 40 – 50 cm ja korkeus noin 40 cm. Penkin ulkoreunassa on 10 cm korotus, joka osaltaan estää tavaroiden veteen putoamisen.

Materiaali: Uritettu painekyllästetty mänty ja PE-putkiponttoni

Toimitusaika: n. 2-3 viikkoa tilauksesta. Kevätsesongin aikana, laiturin toimitusaika on hiukan pidempi.

Laituri kaiteella

Laituri, joka tuo ihanan kesäkeitaan rantaasi! Avaralla laiturilla on ihana viettää kesäpäivää uiden, aurinkoa ottaen ja onkien. Tilava oleskelualueella on runsaasti tilaa istuskella tai vaikka viettää yhteisiä grillihetkiä perheen ja ystävien kesken. Laiturissa on paikka uintiportaille. Tyylikäs ritiläkaide suojaa tuulelta, toimii näköesteenä ja tuo turvaa esimerkiksi lapsiperheissä.

Laituria kiertää punainen elämänlanka, jonka avulla pääsee helposti rantaan. Myös laiturin päähän järvenselälle päin voidaan asentaa värikäs kelluva köysi turvaksi.

Laiturin mitat: pituus 4,5 m / leveys 2,4 m. Kaiteiden korkeus 90 cm & 45 cm.

Ponttonit: pituus 4 m / halkaisija 50 cm / kantavuus 1414,80 kg / ainevahvuus 12,3 mm

Materiaalit: Uritettu painekyllästetty mänty ja PE-putkiponttoni

Toimitusaika n. 2-4 viikkoa tilauksesta.

Hinta tiedusteltaessa.

Lautta

Uimalautta kesän rientoihin! Lautalla pääsee helposti liikkumaan järvellä esimerkiksi onkimaan, uimaan tai ottamaan aurinkoa. Tilava oleskelualue mahdollistaa yhteiset kahvittelu- ja grillaushetket perheen ja ystävien kesken. Ota mukaan eväät ja suuntaa kesäretkelle vaikka keskelle järveä!

Lautassa on paikat sähkömoottorille ja uintiportaille sekä valmiit istuinpaikat kahdelle hengelle. Kaide suojaa tuulelta. Muoviponttonilautta on erittäin vakaa, sillä ponttonit tukevat lauttaa koko matkalta. Lautta ei ole liukas märälläkään jalalla laudan urituksen ansiosta. Valmistamme laiturimme männystä, sillä materiaalina mänty on erittäin kestävä erilaisissa sääolosuhteissa.

Lautan saa myös kiinnitettyä kulkusiltaan, jolloin se toimii tavallisena laiturina.

Lautan mitat: pituus 4,5 m / leveys 2,4 m. Kaiteet ovat 90 cm korkeat.

Ponttonit: pituus 4 m / halkaisija 50 cm / kantavuus 1414,80 kg / ainevahvuus 12,3 mm

Materiaali: Uritettu painekyllästetty mänty ja PE-putkiponttoni

Toimitusaika: n. 2-3 viikkoa tilauksesta.

Hinta tiedusteltaessa.

Satamalaituri

Olemme erikoistuneet myös satamalaitureiden ja aallonmurtajien rakentamiseen. 

Valmistuneita kohteitamme ovat: 
Jyväskylän satama 100 m betonilaituria
Säynätsalon satama 50 m betonilaituria
Korpilahden satama 100 m aallonmurtajaa

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!